"15-20 méteren olyan kátyús volt az út, hogy eső után itt szinte nem lehetett közlekedni." - mondja felháborodottan egy idős helyi lakos. A desedai szőlőhegy lakói a közelmúltban összefogtak a Deseda Egyesülettel és elhatározták rendbe hozzák az utat.

A lakók többsége tíz-húszezer forinttal támogatta az útfelújítást, így közel 400 ezer forint gyűlt össze, a Deseda Egyesület pedig megszervezte, hogy szórt kővel rakják le a három legforgalmasabb utcát.

Így néz ki a feújított útszakasz
Így néz ki a feújított útszakasz

"Egy negyediket tervezünk, az most a tervezés fázisában van. Remélhetőleg el tudjuk végezni és szerencsénkre még a városi önkormányzat is hathatós támogatást nyújt további két utcai fejlesztésre." - árulta el Dávid János, a Deseda Egyesület elnöke.

Az aszfat utakon kívül, így most újabb egy kilométernyi út járható biztonságosan mindegyik évszakban. Dávid János hozzátette: az útfelújítással az itt lévő ingatlanok és telkek értéke is nő, hiszen egyre népszerűbb ez a környék a városiak körében.

Az utak azonban nemcsak a Deseda környékén újulnak meg. A kaposvári önkormányzat nagy zártkerti útfelújítási programjának köszönhetően a következő három évben kijavítják ki a burkolatokat a többi között a töröcskei és a cseri zártkertekben is. Az első ütemben 130 millió forintból 27 utca újul meg. A munkálatokat már elkezdték. Ahogy az időjárás engedi a kivitelezők folyamatosan dolgoznak.

Címkék: Deseda Egyesület, szőlőhegy, út, felújítás, gazdaság