Szita Károly Kaposvár polgármestere a rendezvényen arról beszélt, hogy a város a jövőben is jelentős mértékben támogtja a helyi gazdaságot. A Németh István programra szánt 171 milliárd kétharmada is a gazdaságfejlesztésre megy.

- Kaposváron az elmúlt két évtizedet figyelembe véve a legalacsonyabb a munkanélküliség. A városnak nincs adóssága. Nő Kaposvár vagyona és erősödik a helyi gazdaság. Ez adja meg a város számára, hogy a befizetett adókból meg tudjuk valósítani azt, amit a kaposváriak akarnak. Utakat, járdákat építeni - tette hozzá Szita Károly.

A klub házigazdája és alapítója Gelencsér Attila országgyűlési képviselő kiemelte: a gazdasági fejlesztések a somogyi emberekért történnek.

- A kaposvári és környékbeli fejlesztések kapcsán talán érdemes annyit elmondani, ami érint minden vállalkozót is, hogy az emberek voltak és vannak mindig is a középpontjában. Vagyis az itt élők komfort érzete és életminősége ezekkel a fejlesztésekkel javulhatott - foglalta össze Gelencsér Attila.

Az államháztartásért felelős államtitkár Banai Péter Benő elmondta: a helyi vállalkozások csak akkor erősödhetnek, ha az állam stabil.

- A kaposvári vállalkozások akkor tudnak fejlődni ha az állam pénzügyei rendben vannak. És ha az állam pénzügyei rendben vannak akkor nyílik arra lehetőség, hogy a vállakozásokat támogató intézkedésekre, például társasági, nyereségadó vagy munkáltatói járulék vagy szociális adócsökkentésre kerüljön sor - mondta Banai Péter Benő, államháztartásért felelős államtitkár.

Hozzátette: a jövőben az egyik legnagyobb kihívás, hogy hogyan tudják az elmúlt évek gazdasági növekedését fenntartani és enyhíteni a szakemberhiányt.

Címkék: klubja, vállalkozók, gazdaság, Kaposvár