2017. október 27-én tartották a KEHOP-5.2.2-16-2016-00104 jelű, „Kiemelt épületenergetikai fejlesztések a Somogy Megyei Kormányhivatalnál” című projekt nyitórendezvényét.

A projekt keretében 1,2 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból 18 középület energetikai korszerűsítése valósul meg a közeljövőben.

A beruházás eredményeként a megye számos pontján elhelyezkedő, a kormányhivatal vagyonkezelésében vagy használatában álló épületen jelentős mértékű energia megtakarítás érhető el.

null

A korszerűsítés során nyílászáró cserékkel, homlokzati és födém hőszigeteléssel, fűtéskorszerűsítéssel valamint napelemes rendszerek telepítésével jelentősen csökken a kormányhivatali középületek éves elsődleges energiafogyasztása, nő a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség, kiemelendő továbbá, hogy a projekt hozzájárul az éves fűtési költség szignifikáns redukálásához.

A meghívott vendégeket Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és dr. Neszményi Zsolt Somogy megye kormánymegbízottja köszöntötte, a projektet bemutatta dr. Bedegi Virág projektmenedzser.

Címkék: korszerűsítés, kormányhivatal, somogy megye, kaposvár, gazdaság