Sipos Zsolt, már több mint öt éve dolgozik ennél az egyik kaposvári nagyvállalatnál. Idén mindkét gyermeke iskolába megy, így a cég támogatást nyújt neki a tanévkezdéshez.

- Idén igényeltem először ezt a támogatást és nagyon örülök, hogy megkaptam, mert a második gyerkőc is most kezdi az iskolát és ez tényleg nagy segítség nekünk - tette hozzá Sipos Zsolt, a Videoton Elektro-Plast Kft. gépkarbantartója.

A vállalkozás a kaposvári és a marcali telephelyükön összesen négymillió forinttal támogatja a szülőket.

- A Videoton hosszú évek óta minden iskolakezdés előtt ad beiskolázási támogatást az iskoláskorú gyermekkel rendelkező dolgozóinak. Így van ez az idei évben is. Idén nettó gyermekenként 7500 forint ez a juttatás A kaposvári telephelyünkön 451 iskoláskorút érint, Marcaliban 75-öt - válaszolta kérdésünkre Budai Mónika, a Videoton Elektro-Plast Kft. humánerőforrás vezetője.

A legtöbben már le is adták a szükséges kérelmet, így ebben a hónapban meg is kapják a támogatást. Az iskolakezdést Kaposvár is támogatja. A várostól azok kaphatnak ilyen támogatást, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülnek és a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem az 57 ezer forintot nem haladja meg.

- A beiskolászási segély egy évben egyszer adható és gyermekenként vagy fiatal felnőttekként 10 ezer forint összegben. A kérelmek benyújtási határideje tárgy év július elseje és szeptember 15-e közötti időszak, a határidő mulasztása jogvesztő - tudtuk meg Soványé Varga Anitától, a Kaposvári Önkormányzat Szociális Iroda irodavezetőjétől.

A kérelmeket a szociális irodába kell eljuttatni. Tavaly egyébként a kaposvári önkormányzat 400 gyermek tanévkezdését könnyítette meg.

Címkék: munkáltatók, iskolakezdés, videoton, támogatás, gazdaság, kaposvár