Korábban írtuk, hogy a Tesco Magyarország 13 ezer dolgozója készül sztrájkolni szeptembertől. Most valami hasonlóra készül a VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet is, ha nem tudnak megállapodni a MÁV Starttal - írja az Index.hu.

A szakszervezet szeretné elkerülni a MÁV által tervezett csoportos létszámleépítést. A tervek szerint nagyjából 50 vasutast küldenének el, főleg hálókocsi kalauzokat, étkezőkocsikon szolgálatot teljesítő szakácsokat és felszolgálókat.

Fotó: MÁV-Start
Fotó: MÁV-Start

"A VDSzSz Szolidaritás a törvényes kereteken belül mindent elkövet azért, hogy tagjai, a vasutas munkavállalók ne kerülhessenek utcára, ne váljanak munkanélkülivé, így családjuk és önmaguk megélhetését ne segélyekből, könyöradományokból lehessen csak ideig-óráig biztosítani" - áll a szakszervezet közleményében.

A MÁV egyébként régóta munkaerőhiánnyal küzd. Tájékoztatásuk szerint nincs elég váltókezelő, tolatásvezető, pénztáros, jegyvizsgáló, járműszerelő, biztosítóberendezési és távközlési műszerész, forgalmi szolgálattevő és mérnök a cégnél, ez közel 400 hiányzó embert jelent, viszont úgy tűnik étkezőkocsin dolgozó és kalauz túl sok van.

Címkék: leépítés, sztrájk, MÁV, vasút, gazdaság