Hétfőn délután a járdaszegély készült a Raktár utcában, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi székháza előtt. Azonban nemcsak itt, hanem szerte a környéken több száz méter új járdát alakítanak ki, emellett szélesítik és modernizálják a közutat is. Erre már nagy szükség volt az itt működő vállalkozások vezetői, így Krakkai Béla szerint is: "mi 17 éve vagyunk itt, de ilyen koplett útfelújítás nem volt még. Nagyon ideje volt már, mert nagyban megkönnyíti az életünket."

A 171 milliárd forint összértékű Németh István Program kiemelt része a gazdaságfejlesztés - mondta a Raktár utcai bejáráson Szita Károly polgármester. A város ugyanis a helyi vállalkozások számára olyan környzetet akar kialakítani, amely növeli a cégek versenyképessét: "Itt 348 ,illió forintot költünk el utakra, járdákra, közvilágításra, buszváróra. Hiszem azt, hogy ezzel növelni tudjuk az itt lévő vállalkozásoknak a versenyképességét és hozzá tudjuk őket segíteni, hogy még több embernek adjanak munkát, azt követően pedig még eredményesebben tudjanak gazdálkodni, amelyből még magasabbak lesznek a bérek."

A Raktár utca mellett dolgoznak még a Izzó utcánál, a héten kezdik meg a volt SÁÉV-telep korszerűsítését, ősszel írják ki a Füredi úti terület felújítását és egy újabb iparterület kaialkítását. A Raktár utcai fejlesztést várhatóan október végén adják át.

Címkék: SÁÉV, iparterület, cég, Németh István Program, munka, vállalkozás, Kaposvár, gazdaság