A város ugyanis legtöbb intézményét ezzel a megújuló energiát felhasználó rendszerrel látja el. Többek között a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolájának és a Honvéd Utcai Tagiskolájának épületére kerül fel ilyen technológia. A több mint  375,38 millió forintos beruházást az Európai Unió száz százalékban vissza nem térítendő formában támogatja.

képünk illusztráció
képünk illusztráció

A fejlesztés keretében emellett az épületeken nyílászárócserét hajtanak végre, korszerűsítik a gépészeti rendszert, a központi szellőzőrendszereket és a világítástechnikát. Mindezzel nemcsak az energiafelhasználás lesz hatékonyabb, hanem jelentős pénzügyi megtakarítást is hoz az intézményeknek. A megújuló energiahordozó használata pedig hozzájárul az energiaellátás biztonságának növeléséhez és az energiaimport-függőség csökkentéséhez. A cél ugyanis a zöld város megteremtése Kaposváron. Az önkormányzat már számos olyan környezetbarát beruházást indított el, amelynek célja a város energiafüggőségének csökkentése. Ezt a cél szolgálja az intézmények energetikai korszerűsítése is. A projekt tervezett befejezési dátuma 2018 ősze.

„A kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskola és a Honvéd Utcai Tagiskola energetikai korszerűsítése” elnevezésű, TOP-6.5.1-15-KA1-2016-00006 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.

Címkék: megújuló, napelem, önkormányzat, energia, iskola, gazdaság, Kaposvár