Többségükben két és fél évesek gyerekek járnak a kaposszerdahelyi bölcsődébe. A helyükre már most nagy a tolongás.

A településeknek legkésőbb 2018 végéig meg kell teremteniük a legkisebbek napközbeni elhelyezésének a feltételeit. Vagyis bölcsődét kell biztosítani, ha azt legalább öt család kéri, vagy ha a településen negyvennél több, három évnél fiatalabb kisgyermek él.

- Nálunk szerencsére volt egy családi napközi, ezt minősítettük át minibölcsődévé januártól. Jelenleg hét főre van lehetőségünk, ennyit tudunk befogadni, tele is van a bölcsőde - mondta a kaposszerdahelyi polgármester, Prépost László.

Hét főre kaptak ugyanis normatív támogatást, de tíz jelentkező volt már most a napokban a szeptemberi bölcsődei helyekre.

Kaposfőn új óvoda és bölcsőde épül. Lesz benne fejlesztő és tornaszoba is. A beruházás 155 millió forint pályázati forrásból valósul meg.

- A bölcsődés korú gyermekek körében felmérést készítettünk és 15 főt meghaladó jelentkezési igény érkezett, szívesen küldenék a gyermeküket bölcsődébe, eddig nem volt ilyen a településen - tette hozzá Vajai Csilla, a Kaposfői Önkormányzat fejlesztési tanácsadója.

A tervek szerint ez, az új kaposfői létesítmény jövő szeptemberre készül el.

Címkék: jogszabály, bölcsőde, kötelező, változás, gazdaság