Sokan élvezték az elmúlt napokban a napsütést a kaposvári Virágfürdőben. A szállás után a fürdőszolgáltatás a második legnépszerűbb felhasználási területe a Széchenyi Pihenőkártyáknak. A megyszékhelyen is nagyon sokan ezzel fizetik ki belépőjüket.

- A bevezetése óta jelentős bevételt generált nálunk a SZÉP kártya. Népszerű a vendégeink körében, az utóbbi időben pedig mintha egy kicsit megnövekedett volna a napi használata - tette hozzá Danso-Löffler Zita, a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az egyik SZÉP kártyát kibocsátó bank adatai szerint a pihenés mellett a feltöltések nagy részét, több mint 95 százalékát, étkezésekre is használják a kártyatulajdonosok.

Kaposváron szinte minden nagyobb étteremben elfogadják fizetőeszköként a pihenőkártáykat.

- Az utóbbi időben valóban észrevettük, hogy egyre többen fizetnek SZÉP kártáyval, talán megfeledkeztek róla, hogy van a számlájukon pénz és ezt szeretnék elkölteni az utolsó idő előtt - válaszolta Ivánfi Balázs, az Erzsébet Sörház tulajdonosa.

2015-ben több mint 90 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók a dolgozók SZÉP kártáyira. Ebből 2.3 milliárd forintot még nem használtak fel a munkavállalók.

A pénzt május végéig lehet elkölteni. Azt követően a maradékot visszautalják a munkáltatók bankszámláira.

Címkék: szép kártya, egyenleg, határidő, gazdaság