Fejleszti a Metyx Hungary Kft. a gyártóbázisát, amivel dolgozóinak számát is bővíti. A cég többek között a szélerőművek lapátjánál használt szénszálat és nagyobb alkatrészeit állítja elő.

- Az új megrendelések hatására olyan létszámbővülés indult meg, hogy jelenleg 110-en dolgoznak alkalmazottként és 15-en alvállalkozóként a vállalatnál. Két éven belül ez a szám meg fog duplázódni, legalább kétszázan kapnak itt munkát. Továbbra is főként megújuló energiaforrások, szélerőművek alapanyagait gyártjuk majd - mondta el Uğur Üstünel, a Metyx Hungary Kft. tulajdonosa.

Ugur Ustunel és Szita Károly közös sajtótájékoztatója
Uğur Üstünel és Szita Károly közös sajtótájékoztatója

Kaposvár polgármestere szerdai látogatásán elmondta: bíztató, hogy a cég két éven belül duplájára emeli dolgozói létszámát. Továbbá az önkormányzat 12 hektárnyi területet biztosít a telephely bővítéshez.

- Bízom benne, hogy nagyon sok kaposvári meg fogja találni a számításait ebben a gyárban. Igen bíztató az a jövőkép, amit a Metyx felvázolt és ez nem csak 10, 20 évre szól, hanem a közeljövőre is - árulta el Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Metyx

A török vállalat két lépésben 6-6 ezer négyzetméteres csarnokot épít. A megrendelések legyártásához szükségük lenne szakképzett és betanított munkásokra egyaránt.

A cég négy évvel ezelőtt vásárolta meg az egykori autóbuszgyártó, a NABI telephelyét. Termékeik nagyrészét külföldi piacra készítik.

Címkék: bővítés, Metyx, munkahely, fejlesztés, Szita Károly, Kaposvár, gazdaság