Hétfőn délután 20 mázsa gyönyörű, jó állapotú tükrös és pikkelyes ponty került a Desedába. Ez - az éves telepítési terven felül érkezett - állomány a Magyar Országos Horgász Szövetség támogatásával, egyfajta horgászturisztikai fejlesztésként került a tóba.

Túl azon, hogy a Deseda már most is országszerte ismert remek halairól, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület szeptemberben pontyfogó világbajnokságot is szervez, így bizony most elkél minden extra mennyiség.

Márpedig ezek a halak valóban extrák: "jól bírták a több száz kilométeres utat és az sem szegte kedvüket, hogy útközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai szúrópróbaszerű ellenőrzésnek vetették alá a szállító autót. A pontyok nyolcnyarasak, átlagsúlyuk ennek megfelelően olyan nyolc kiló körül mozog, de vannak köztük tíz pluszos példányok is" - tudtuk meg Mazurák Istvántól, a Szabolcsi Halászati Kft. munkatársától.

Ezeket a halakat, akárcsak a 60 centiméter feletti összes pontyot csak megfogni szabad, lemérni, majd kíméletesen visszaengedni a vízbe!

(A gigapotykákról videós összeállítást áprilisi Kapáspont című magazinunkban láthatnak majd az érdeklődők.)

Címkék: telepítés, ponty, Deseda, gazdaság