A Kaposvári Nemzetközi Kamarzenei Fesztivál ideje alatt mindig teltházzal üzemel a Kapos Hotel. Akárcsak az ifjúsági sportfesztivál idején. A tapasztalatok szerint ugyanis a város nagyrendezvényei jelentősen megnövelik a szálloda forgalmát.

Gergely Ica, a hotel marketingvezetője szerint nemcsak a sportolók jönnek, hanem elkísérik őket a szüleik a hozzátartozóik, az edzők, a család is. Tehát egy sport rendezvény a családnak olyan, akár egy hosszú hétvége.

Az ifjúsági sportfesztivál ideje alatt is tele a város vendégekkel
Az ifjúsági sportfesztivál ideje alatt is tele a város vendégekkel

Kaposváron 2010 és 2016 között megduplázódott a vendégéjszakák száma, 32 ezerről, 60 ezerre nőtt. Egy év alatt pedig 15 százalékkal nőtt a forgalom a somogyi megyeszékhelyen. Ehhez mérten a városban, a Németh István Programnak is köszönhetően újabb fejlesztéseket terveznek.

"Először is a szálláskapacitást kell növelni. Hogy ebben hova tudunk még fejlődni az egy önkormányzati kérdés, de mindenképpen szükséges ahhoz, hogy tovább fejlődjünk. A jelenlegi szolgáltatásoknak a minőségét nagyon fontos még jobban javítani. A vendégfogadás a vendégbarát hozzáállás a szolgálatatók részéről erősíteni kell." - foglalta össze tapasztalatait Mayerné Bocska Ágnes, a kaposvári Tourinform Iroda vezetője.

A 2016-os év rekordnak számít a turizmus szempontjából, hiszen az forgalom 7 százalékkal, az ágazat összes bevétele pedig 9 százalékkal, a szállásdíjak bevétele pedig 11 százalékkal nőtt - jelentette be egy mai sajtótájékoztatón a város országgyűlési képviselője. Gelencsér Attila azt is kiemelte: a Balaton feljesztésére nagyjából 400 milliárd forintot költ a kormány a következő években. Ennek hatásait pedig a somogyiak és a kaposváriak is érezhetik majd.

02 balaton madartavlatbol.jpg

Hozzátette: 48 Balaton-parti strand fog megújulni az elkövetkezednő időszakban, a balatoni hajók átalakítása, modernizálása, elektromossá tétele is várható. Ezen kívül elektromos vasúttal lehet majd, körbeutazni a Balatont.

A balatoni önkormányzatok és civil szervezetek ennek megfelelően soha nem látott programkavalkáddal várják a látogatókat idén. A kultúrális és a szórakoztató programokon kívül új gasztrohétvégékkel is bővül a kínálat.

Címkék: turizmus, fejlesztés, támogatás, Balaton, Kaposvár, gazdaság