Azt, hogy a víz köbmétere mennyibe kerül, az adott település önkormányzata dönti el. Így lehetséges, hogy a lakossági díjak a Balaton környékén a legmagasabbak Somogyban, Kaposváron viszont még országos átlagban is kifejezetten alacsonynak számítanak. A somogyi megyeszékhelyen és környékén több mint ötven településen felel az ivóvízért és a csatornahálózatért a kaposvári szolgáltató. Azt ígérik: díjemelés idén sem lesz.

"Sem a víz-, sem a szennyvízszolgáltatás területén nem lesz díjváltozás az idei évben sem, ezek a központilag meghatározandó árak továbbra is változatlanok maradnak, hasonlóan, mint az előző évben." - mondta a KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezetője, Genczler István.

A kaposvári távhőüzem majdnem hétezer lakás és mintegy 300 intézmény, illetve vállalkozás számára biztosítja a fűtést. Ez a szolgáltatás sem drágul 2017-ben.

"A távhőszolgáltatás díját az Energetikai Hivatal határozza meg minden évben. Októberben változhatnak a díjak, de az utóbbi években nem volt díjemelés." - foglalta össze a Kaposvári Önkormányzati vezérigazgatója, Vida Zotmund Alpár.

Nem emelkednek idén a helyi adók sem, sőt a kedvezményezettek köre is bővül. Kérhető részletfizetés és mentesség is, például a kommunális adó befizetésekor is.

Változatlanok maradnak még a többi között idén a temetkezési helyek megváltásának díjai, valamint a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár, illetve az Együd Árpád Kulturális Központ belépőinek árai is. Nem várható a tarifák emelkedése a helyi buszközlekedésben sem, ahogy három éve nem drágulnak a buszjegyek sem Kaposváron.

Címkék: fűtés, közmű, tarifa, gazdaság