Hónapok óta összejárnak, szerdán meg is tartották alakuló ülésüket a somogyi üzleti hálózat tagjai Kaposváron. A cégvezetőből álló csoport leginkább kapcsolatépítéssel foglalkoznak annak érdekében, hogy minél sikeressebbé tegyék vállalkozásaikat.

"Hogyha összejönnek a vállalkozók, szakterületenként egy szakember, a kepcsolatrendszerüket úgy tudják megosztani egymással, hogy azzal árbevétel növekedéshez segítik hozzá egymást mindezt jutalékmentesen, bizalmi alapon, olyan ajánlásokkal, ahol célzottan mennek oda cégek más cégekhez megkeresni tulajdonosi szinten a tevékenységükkel" - tette hozzá Fehér Péter, a Businnes Network International régiós igazgatója.

null

A somogyi csoport vezetője egy ballonos ivóvizeket forgalmazó kisválallat ügyvezetője. Cége már a csoport szervezése alatt is hasznot termelt a kapcsolatépítéseknek köszönhetően.

"Körülbelül fél év telt el azóta, amióta mi itt találkozunk, ezalatt a fél év alatt alakítottuk ki ezt a csoportot és már a fél év alatt, amikor az effektív munka nem volt nagyon szervezett, akkor is körülbelül 15 céggelk kötöttem szerződést a saját cégemnek és több százezer forinttal növeltük az árbevételünket" - válaszolta Tárkányiné Máli Orsolya, a Businnes Network International megyei elnöke.

Nem csak kisebb kft-k vannak ugyanakkor jelen a somogyi csoportban. A több száz embert foglalkoztató kaposvári húsüzem is látott fantáziát a szervezetben.

"A Kométa esetében gyakorlatilag számtalan olyan esetben szolgáltatások területén, vagy HR igény felmerülése esetén, vagy a Kométa termék iránti igény merült fel és ezekben már voltak szép eredményeink" - mondta Hollósy Tibor, a Kométa '99 Zrt. ügyvezető igazgató-helyettese.

A 31 évvel ezelőtt Amerikából indult kezdeményezés 2008-ban ért Magyarországra. Napjainkban több mint ezer hazai tagjuk van és az ajánlásoknak köszönhetően tavaly mintegy 21 milliárd forint többeletbevételt eredményeztek egymásnak.

Címkék: Businnes Network International, alakulás, Somogy megye, gazdaság