Csütörtöktől hivatalosan is használhatják az autósok a lengyeltóti körforgalmat. A helyiek hat éves álma vált most valóra. Itt, a város központjában ugyanis számos baleset történt, beláthatatlan volt ez a szakasz és emiatt szerettek volna körforgalmat a helyiek.

"Az autópályára a fonyódi felhajtón keresztül csak eljutni, itt folyamatosan voltak balesetek, halálos balesetek is minden évben" - tette hozzá Zsombok Laojs, a település polgármestere.

A megyében csaknem 40 kilométernyi út készülhetett el nagyjából 4,5 milliárd forintból. Az aszfalt egy új technológiával készült.

"Itt a kivitelező idén először Somogyban jóváhagyattta azt a technológiát, amely azt teszi lehetővé, hogy a burkolatok élettartama 50%-kal növekedjen, ezt úgy érte el, a bitumenhez az aszfaltanyag egyik adalékához gumitörmeléket kevertek" - válaszolta Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Így ezen csendesebb a közlekedés és burkolat jobban is tapad a hideg időben. A térség országgyűlési képviselője szerint a megújult somogyi utakon főként a nyári szezonban haladnak át rengetegen és fontos, hogy ezt biztonságban tehessék meg.

"Itt Lengyeltótiban és a Balatonboglárra vezető út azért nagyon fontos, hiszen jelentős turistaforgalom zúdul át ezeken a településeken. Az, hogy ez biztonságos körülmények között történjen, az mindannyiunk érdeke" - mondta Móring József Attila, országgyűlési képviselő.

Neszményi Zsolt kormánymegbízott szerint a megújult somogyi utak elengedhetetlenek a gazdaság fejlődéséhez.

"Nyilván bármilyen vállalkozás szeretne elindulni, fontos, hogy meg lehessen őket közelíteni, egyrészt az áruszállításban a gazdasági szerepe, másrészt az itt lakóknak is fontos, hogy biztonságosan közlekedhessenek" - válaszolta Neszményi Zsolt, kormánymegbízott.

A most átadott körforgalom lette a 7-es és a 76-os út, valamint a 68-as csomópontjai is megújultak a megyében.

Címkék: körforgalom, lengyeltóti, útfelújítás, somogy, gazdaság