Ádám János, a Bóly Zrt. vezérigazgatója, az európai uniós és hazai támogatást élvező mintegy 3,3 milliárd forintos, a kormány sertéságazat-fejlesztési programjával összhangban álló projekt nyitóeseményén hangoztatta: fontos, hogy a jövőben több és jobb minőségű sertéshús kerüljön a magyar fogyasztók asztalára és a külföldi piacokra.
Tossenberger János, a KE agrártudományi karának dékánja közölte, a program huszonhat önálló kutatási feladatból áll. Olyan magas beltartalmi értékű, tápláló takarmányokat keresnek, illetve olyan takarmány-előállítási technológiákra fókuszálnak, amelyek a leginkább megfelelnek a sertéstartás igényeinek.
Címkék: Debreceni Egyetem, takarmányozás, Bóly Zrt., növénytermesztés, sertéshús, technológia, Kaposvári Egyetem, gazdaság