Schleining Margit majdnem ötven éve él a kertvárosban. Régi szomszédai közül többen is eladták a házukat, mert sok volt körülötte a tennivaló.

"Az az igazság, hogy nagyon sok teendő van a ház körül, főleg, ha van valakinek igénye rá, hogy rendbe rakja, a mi részünkön még az utcát is nekünk kell rendben tartani, úgyhogy az még plusz feladat, az idősek már kevésbé bírják" - válaszolta stábunknak a hölgy.

Az ingatlanirodák tapasztalata is az, hogy egyre több idős tulajdonos adná el desedai vagy töröcskei házát.

"Egyre több ilyen ingatlan jelenik meg nálunk is, ennek valószínüleg az lehet az oka, hogy korábban akik megvásárolták ezeket a hétvégi házakat, nyaralókat, ők már kiöregedtek, akik megörökölték, akikre rászállt ez az ingatlan, nekik nem biztos hogy van idejük a munka mellett ezzel foglalkozni, és ilyenkor a legcélszerűbb, hogy eladják ezeket az ingatlanokat" - mondta Boldizsár Balázs, a Boldingatlan Kft. ügyvezetője.

null

A kertvárosi ingatlanokra ugyanakkor megvan a kereslet is. Ennek oka, hogy nagy részüket olcsón kínálják, csendes a környezet, mégis viszonylag közel vannak a belvároshoz.

"Többségében lakóháznak. Ugye ezek, hát mérettől függően, de 1-2 szobások, könnyen fűthetőek, könnyen fenntarthatóak, aki esetleg ilyen kevesebb összeggel rendelkezik, viszont buszközlekedéssel megoldott, tehát könnyen bejutnak a városba, így jobban elkelnek, egy-két gyerekkel jobban el lehet lakni ilyen helyeken" - tette hozzá Gócza Zsuzsanna, az Otthon Centrum kaposvári irodavezetője.

A téliesített 1-2 szobás hétvégi házak ára jellemzően 3 millió forintról indul, de vannak 15-18 millió forintért kínált ingatlanok is.

Címkék: kertváros, idősek, eladó, ingatlan, gazdaság