1967. január elsején kezdték meg a termelést az akkor még Villamossági Berendezés és Készülék Művekben. Biztosítóbetéteket, transzformátorokat, szerszámgépeket és ipari berendezések automata vezérléseit gyártották. Az indulást követően a legfontosabb dátum a gyár életében 1984 volt, amikor önállósodott cég és saját lábra állt.

- Alapvetően ez határozta meg a jövőnket, hiszen enélkül az önálló döntési lehetőség nélkül 1990-ben nem valósíthattuk volna meg a privatizációt. Ez kellett ahhoz, hogy mi önállóan tudjunk dönteni és olyan megoldásokat alkalmazzunk, hogy kivásárolhassuk a KVGY-t - mondta a KVGY Kft.gazdasági igazgatója, Varga József.

Üzeletfelek, beszállítók, partnerek és meghívottak társaságában ünneplte fennállásának 50-dik évfordulóját ma a cég. A fél évszázad alatt a város egyik meghatározó gyára lett. Ez idő alatt csaknem 20 ezer embernek adtak munkát és mára a gazdasági válság leküzdése óta tartósan 4 és fél, öt milliárd forint árbevételt produkál évente.

- A vállalat életében egymást követték a könyebb és nehezebb idők, történt velünk jó és rossz, és történik ma is, de az, hogy ma itt lehetünk és együtt ünnepelhetünk minden szónál ékesebben bizonyítja, hogy mi a Kaposvári Villamossági Gyár dolgozói mindig igyekeztünk megfelelni az előttünk álló kihívásoknak - foglalta össze a KVGY Kft. ügyvezető igazgatója, Szalai Gyula.

null

Az emlékplakett mellett egy bejelentéssel is érkezett Szita Károly polgármester. Nagyarányú ipari fejlesztésekbe kezd a város nemsokára.

- 2017 januárjától, de lehet, hogy még ennek az év végétől több mint másfél milliárd forint értékű iparterületfejlesztési programot indítunk. Ez a születésnapra szóló bejelentésem, amelyben több ipari területünk, ipariparkunk megújul közműveit tekintve is, mert ez a fontos, hogy ott is tudjunk olyan lehetőségeket biztosítani, amelyben öröm bejönni dolgozni és utána meg hazamenni - mondta Kaposvár polgármestere.

Szita Károly hozzátette, azt hogy napjainkban a város elmúlt 16 évének legalacsonyabb munkanélkülisége van, ami 3,9 százalék, az nagymértékben köszönhető a Kaposvári Villamossági Gyárnak.

Címkék: kvgy, kaposvár, gazdaság