Átlagosan 12 ezer forinttal kerül többe idén az általános iskolások szüleinek az tanévkezdés, mint 2014-ben - derül ki egy friss felméréből. Az emelkedő költségek miatt egyre többen fordulnak segítségért a szociális intézményekhez és a jótékonysági szervezetekhez.

A kaposvári Szocionet Családsegítő és Gyermekjóléti Központnak minden támogatás jól jön, hiszen sokan kérnek segítséget az iskolakezdés előtt, viszont csak kevesen ajánlanak fel valamilyen adományt.

"Nagy szükségünk lenne iskolatáskákra. Abból nagyon keveset kapunk. Az a tapasztalatunk, hogy inkább a rokonságon belül elajándékozzák" - mondta a Szocionet Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője, Juhász Szilvia.

A Baptista Adománypont tapasztalatai is hasonlóak. Iskolakezdés előtt leginkább ruhákat, cipőket, tanszereket keresnek a rászorulók.

"Ha esetleg valakinek vannak olyan iskolaszerei, amelyeket a tavalyi tanévben a gyermekek nem használtak, az idei tanévben pedig nem fogják használni, nagyon szívesen várjuk őket és bevesszük. Én is el fogom hozni az enyémet." - árulta el a Békevár Alapítvány önkéntese, Erdei Norbertné.

Az iskolakezdést Kaposvár önkományzata is támogatja. Az évente egyszer igényelhető beiskolázási segély mellett, úgy tudjuk a város idén is egy telepakolt tolltartóval ajándékozza meg az elsősöket, a kaposvári húsüzem pedig uzsonnacsomaggal lepi majd meg a kisdiákokat.

Címkék: támogatás, iskola, kaposvár, gazdaság