2500 hektáron 1400 angus marhát tenyésztenek a balatonfenyvesi berek területén. Húsukat a feldolgozás után a balatoni éttermekben és áruházláncokban értékesítik. A vendéglátósok azt mondják, a helyi termékeknek nemcsak az élvezeti és tápértéke magasabb.
- Gazdaságélénkítő hatása is van és helyben marad a pénz és a környzet tudatosság szempontjából sem elvetendő, mert nem kell több száz kilométert utaztatni a terméket - mondta a Hubertus- Hof Szálloda vezetője, Raskó Róbert.
A balatoni vendéglátósok tapasztalati szerint egyre több tóparti étterem és büfé is keresi a helyi gazdák termékeit.
A balatonfenyvesi Hubertus- Hof Szállodában nagyon fontosnak tartják, hogy helyi alapanyagokból főzzenek.
- Az Angus egy kedvelt steakmarha. Annyit kell róla tudni, hogy a húsa az márványozott. Izomrostok közé építi a faggyút. Emiatt a saját zsírjában sül és nem szárd ki, finom omlós lesz - árulta el a Hubertus Bt. szarvasmarha ágazatvezető-helyettese, Fridinger Ferenc.
A marhán kívül, helyben készült házi lekvárokat, sajtokat borokat szolgálnak fel. A szervezők a helyi termékeket népszerűsítő kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy még több étterem használjon balatoni és környékbeli alapanyagokat.