A Vállalkozók és Munkáltatók Országos szövetsége csütörtökön tartotta közgyűlését, melyen Demján Sándort, mint elnököt pozíciójában megerősítették, elnökhelyettesekként pedig Gazsi Attilát és Ádám Imrét választották. A tisztségek az elkövetkezendő 5 évre szólnak.

A szervezet idén jelentősen átalakította működését, így mostantól nagyobb a kihívás Vida Péter részére is, akit egyhangúlag a - szintén újjászervezett - szolgáltatási tagozat élére választottak meg. Célja, hogy a vállalkozókat támogató társadalmi szervezet munkájában és kommunikációjában is minél jobban megfeleljen a kor és a gazdasági helyzet elvárásainak.

Vida Péter, a somogy megyei születésű vállalkozó a Pécsi Tudományegyetemen szerzett közgazdasági diplomát, majd egy neves holland befektető cégnél eltöltött időszak után úgy érezte, hogy neki itthon, Somogyban kell tolni a gazdaság szekerét. Immáron 25 éve tevékenykedik HR területen, felépített egy egész cégcsoportot. Manapság ritkaságszámba megy, hogy egy neves szolgáltató cégnek vidéken legyen a központja, de Vida Péter hisz abban, hogy megfelelő munkakörülményeket és célokat adva a dolgozóknak szívesen marad itthon bárki Somogy lankái közt, hiszen ez egy jó hely.

A legégetőbb problémaként Vida Péter a szakemberhiányt emeli ki. Az általa vezetett cégcsoport, a Viapan Group kutatásai szerint immáron a vállalkozások 52%-a küzd tartósan szakemberhiánnyal, mely egy évvel korábban még csak 45% volt. Ez - állítása szerint - rövidtávon is veszélyezteti a gazdaság működését. A megoldást a szemléletváltásban és a személyzeti tanácsadókban látja, a vállalkozók közti valódi összefogásra van szükség, mely megvalósulásáért minden tőle telhetőt el is fog követni, mint vállalkozó és mint pedig VOSZ tisztségviselő egyaránt.

Címkék: Vida Péter, VOSZ, vállalkozó, szakember, elnök, Somogy, gazdaság