Zenés bevonulással kezdődött a Balatoni szezonnyitó ünnepség a Kálmán Imre Kultúrális Központban. Az ünnepségen átadták a Kálmán Imre Emlékplakettet is. Idén a táncos-komikus Csere László örülhetett az elismerésnek.

A Pro Turizmo díjat a siófoki Prohászka Attila kapta. A sportszervező másfél évtizede minden évben megszervezi a Tour de Pelso-t, amely mára az ország legnagyobb amatőr kerékpáros eseményévé nőtte ki magát.

- 186 fővel indítottuk el a rendezvényt és 5 évvel ezelőtt értük el a 2 ezres bűvös határt. Azóta ezen a szintem mozog az indulói létszám. Sok munka volt benne, de nagy megtiszteltetés számomra - mondta Prohászka Attila.

A Balaton jelképes kulcsát Balassa Balázs szigligeti polgármester, adta át kollégájának Siófok polgármesterének Lengyel Róbertnek. Ezzel pedig hivatalosan is elkezdődött a Balatoni szezon. Az ünnepségen kiemelték: a Balaton csak akkor lehet sikeres és eredményes, ha összefognak az önkormányzatok és a civil szervezetek.

A Balaton Szövetség elnöke, Balassa Balázs: a Balaton kiváló vízminőségének biztosítása, a kerékpár, a közúthálózat és a vasút fejlesztése mind nagyon fontos lenne. Ezen kívül pedig olyan turisztikai attrakciók ide telepítése, ami népszerűvé tenné a tavat egész évben.

Siófokon idén is több mint egymillió vendégéjszakára számítanak. A vendégek nyugalma érdekében rendet tesznek a szórakozónegyedben.

- Néhány dologban azonban alapvetően szeretnénk változtatni. Ugye az egyik legfontosabb pontja a városnak a Petőfi sétány. A mi vígalmi negyedünk. Ott szeretnénk rendet tenni, rendet tartani a nyarunkon. Nagyon sok pénzt erre költeni a város. Bizom benne hogy ez a gyümölcs be fog érni - árulta el Siófok polgármestere, Lengyel Róbert.

Az előzetes foglalások alapján idén sem lesz okuk panaszra a szállásadóknak, hiszen már most többüknél telített a főszezon.

Címkék: nyitó, szezon, siófok, gazdaság