A nyári szünet előtti utolsó kicsengetésre még egy hónapot várniuk kell a diákoknak. Sokak viszont már most gondolkodnak valami munkalehetőségen.

Az egyik kaposvári, diákokat közvetítő cégnél 800-900 érdeklődő is megfordul naponta, amikor beindul a nyári diákmunka szezon.

A somogyi cégekre is jellemző, hogy munkaerő hiánnyal küzdenek. Nyáron erre még rájön a dolgozók szabadságoltatása, így nagyon sok lehetőség közül választhatnak.

- Különböző könnyű fizikai, csomagolási munkákat a kaposvári gyárakban, valamint kukoricacímerezést és egyéb mezőgazdasági munkákat tudunk kínálni. Illetve nagy szerencsénk, hogy a Balaton teljes déli partja hozzánk tartozik, így szállodákban, büfékben, kempingekben, kisboltokban több száz diáknak akár szállással is munkát tudunk adni - foglalta össze a Meló-Diák Kft. kirendeltségvezetője, Dakó Roland.

Ezeken kívül még az összes megyei fürdőbe keresnek úszómestereket, amihez tanfolyamot is indítanak a jövő héten. Kellenek még medenceőrök és csúszdafelügyelők is. A béreket tekintve óránként 640 és ezer forint között kereshetnek a különböző munkákban a fiatalok.

Címkék: szezon, munka, diák, gazdaság