Két- és fél óra volt a mai rendkívüli közgyűlés. A kaposvári képviselő-testület végül 13 igen és 4 nem szavazat mellett zöld utat engedett a beruházásnak.

Mutatjuk a részleteket.

A téma kapcsán pénteken reggel a Fidesz sajtóközleményt adott ki, amelyet Dér Tamás és Mihalecz András jegyeztek:

Kaposvár zöld város, amely a két éve elfogadott stratégia alapján előnyben részesít minden olyan megoldást, technológiát, szolgáltatást, amely biztosítja a tiszta levegőt, az egészséges környezetet a város polgárai számára.

Ennek ellenére - máig nem tisztázott szándékoktól vezérelve - a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Jobbik - egy világszínvonalú, a Magyar Tudományos Akadémia által bevizsgált és az európai minősítéssel rendelkező gumifeldolgozó beruházása kapcsán - hazugságokat terjeszt a közösségi hálón, a médiában riogatja a kaposváriakat, amellyel próbál zavart és bizonytalanságot kelteni.

A Fidesz ezzel szemben meg fogja védeni a kaposváriakat, rá fog mutatni a hazugságokra, és le fogja leplezni azt a károkozást, amelyet a bukott baloldal pártjai próbálnak okozni városunknak.

Kaposvár elkötelezett abban, hogy környezetvédelmi beruházásai, kommunális ellátása, egészség megőrzési programjai olyan életkörülményeket biztosítanak a város lakóinak, amely példaértékű lehet egész Európában. Ezt szolgálja az elmúlt évtized minden beruházása, s ezt szolgálja a Modern Városok Programja is.

Felszólítjuk ezért a "hazugságpártokat", hogy azonnal hagyjanak fel a rémhírterjesztéssel, a valótlan állítások nyilvános megjelentetésével, hagyjanak fel a zavarkeltéssel.

2016.04.08.

Címkék: homatech, gumifeldolgozó, rendkívüli, közgyűlés, gazdaság, kaposvár