- Egy olyan világszínvonalú, környezetbarát technológiájú mintaüzem épül a városban, amely Kaposvárt a környezetvédelem és az újrahasznosítás élvonalába helyezi - jelentette be Szita Károly pénteken a Városházán.

A Homatech Recycling Zrt. péntek reggel ajánlatot tett a Keleti ipari park 7 hektáros területére.

István Gábor, a cég vezérigazgatója elmondta: a 16 milliárd forintos, teljes egészében magyar beruházás 50 új munkahelyet teremtene a városban. A Magyar Tudományos Akadémia által is vizsgált gumifeldolgozó olyan világszínvonalú környezetbarát technológiával működik majd, hogy már most érdeklődnek iránta Németországból és a világ több pontjáról.

Szita Károly hozzátette: ez az új üzem jól illeszkedik Kaposvár környezettudatos szemléletéhez, hiszen ez iránt elkötelezett a város. Ezért cseréltük le a teljes buszflottát gázüzeműre, ezért használjuk a cukorgyári biogázt intézményeink fűtésére, ezért építettük egy korszerű hulladékfeldolgozót, s ezért állunk át egy új, korszerű szennyvízkezelésre is.

Az országból egyébként 36 település jelentkezett, hogy helyet adna az üzemnek, a cég képviselői közülük Kaposvárt találták a legalkalmasabbnak.

Címkék: gumihulladék, homatech, feldolgozás, kaposvár, gazdaság