Faágakat, fanyesedéket, fűkaszálékot, vágott virágokat, falevelet gyűjt zöldhulladékként a Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. A közszolgáltató cég által elszállítandó zöldhulladék maximális mennyisége 1 m3 alkalmanként és ingatlanonként.

A DDH Kft. arra kéri a lakosságot, hogy a nagyobb ágakat (maximum 150 cm hosszú) kis kötegekbe összekötve, a falevelet, virágot és egyéb apró zöldhulladékot pedig ép és zárt zsákban helyezzék az ingatlanok elé. Ugyancsak kéri a közszolgáltató, hogy a megjelölt napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanjaik elé a zöldhulladékot, mégpedig úgy, hogy az ne akadályozza a forgalmat.

Az idei zöldhulladék-szállítási és lomtalanítási naptárat megtalálják a www.ddhn.hu oldalon.

A lomtalanítási napokon olyan, a háztartásokban keletkező nagydarabos hulladékok helyezhetők ki, amelyek méretüknél fogva a hulladékgyűjtő edényben nem férnek el. Lomnak minősül minden, a szokásos életvitel során felhalmozódott nagydarabos szilárd hulladék: bútorok, edények, szőnyegek, játék.

A közszolgáltató felhívta a figyelmet, hogy lomtalanítási napokon NE tegyenek ki elektronikai hulladékot, építési hulladékot, zöldhulladékot valamint veszélyes anyagokat (növényvédő szerek, olajos kannák, elemek).
Arra is kérik a lakosságot, hogy a feleslegessé vált lomot a forgalmat nem akadályozó módon a lomtalanítás napján reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanjaik elé.

2016 Zöldhulladék-lom naptár Kaposvár.pdf

Címkék: lomtalanítás, 2016, kaposvár, gazdaság