Hatalmas lehetőség rejlik Paks II-ben, nem mehetünk el mellette, fogalmazott határozottan Szita Károly, Kaposvár polgármestere a két város együttműködési megállapodásának aláírásakor Pakson. Az atomerőmű bővítése átrendezi a gazdaságot, a szakemberpiacot és a béreket is.

"Hálás vagyok Paks polgármesterének, hogy kapunk egy szeletet egy olyan vállalkozói hálózatból, melyben a kaposvári vállalkozások beszállítók lehetnek. Mivel 10 ezer ember fog az erőműben dolgozni, rengeteg szakemberre lesz szükség, így meg kell reformálni a szakképzést. Létre kell hozni egy szakképző központot, mely Paksot szolgálná ki, és fontos szerep jut a gazdasági kamarának is" - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Paks polgármestere térségfejlesztésben is kéri a somogyi megyeszékhely segítségét, valamint a Kaposvári Egyetem szaktudására is számít.

"Szeretnénk újraéleszteni a mezőgazdaságot, a kistermelői hálózatot megerősíteni, mert az ide jövő munkaerőt élelmezni is kell. Ebben a kaposvári mezőgazdasági szakemberek tudását kérjük" – fogalmazott Süli János, Paks polgármestere.

Kaposvár mindezek emellett a turisztikai, kulturális, és egészségügyi területen is sokat tud kínálni a paksiaknak.

A sikeres együttműködés érdekében a munka a napokban megkezdődik, tavaszra egy kidolgozott tervnek kell összeállnia.

Címkék: atomerőmű, Paks, turizmus, egyetem, oktatás, Kaposvár, gazdaság