Jól meg kell gondolnia a Vörös Transzport vezetőjének, hogy melyik biztosítót választja. Egy kamionra ugyanis akár 4 millió 650 ezer forint is lehet a kötelező biztosítás. Vörös Sándor jelenleg a legolcsóbb díjat fizeti autóira, de flottakedvezménnyel együtt így is kamiononként 100 ezer forinttal többet mint tavaly.

- Ezzel együtt, égbekiáltó. Több mint 300 ezer kocsinként és amiről szót sem ejtünk a félpótkocsik. Tehát az még plusz egy ötvenes, tehát egy-egy szerelvény a legolcsóbb kiadásban is egy 350-400 ezer körül van, per év - tette hozzá a cég ügyvezetője.

null

Az autósoknak sem lehet okuk az örömre. Országosan ugyanis akár 30-40 ezer forint is lehet a kötelező biztosítások díja, ami 40 százalékkal több, mint tavaly.

- Egy kicsit húzósnak találom, de hát mit tudunk tenni kifizetjük. A biztonság sokkal fontosabb - mondta Szemán Mihály.

Az egyik kaposvári alkusz cégnek a tapasztalatai szerint 2013 óta folyamatosan emelkednek a biztosítási díjak Somogyban. Három évvel ezelőtt ugyanis átlagosan 22 725 forintba került az egy éves kötelező díja, 2014-ben már valamivel több mint 26 ezerbe, tavaly 27 341 forintba, idén pedig már a 32 ezer forintot is meghaladja.

null

- A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díja nálunk is megemelkedett, tehát Somogy megyében. Kiváltképpen a vontató és a nagy-haszonjárműveket emelték meg országosan, de Somogy megyében az átlaghoz képest, a mi adataink szerint csak egy 17-20 százalékos emelkedés tapasztalható, de ez egy átlagdíj értelemszerűen - válaszolta Tobak Ferenc, a Somogy Bróker Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője.

Szakemberek szerint az emelés egyik oka, hogy két biztosító működését is felfüggesztette az MNB. A kötelező díjainak emelkedése egyébként még nem állt meg, az év végéig újabb árváltozásra lehet számítani.

Címkék: dupla, biztosítás, kötelező, drágulás, gazdaság