Folyamatosan érkeztek a rászorulók a meleg ételért szerda délelőtt a kaposvári Kossuth téren. Sokan alig pár tízezer forintból élnek, így nagyon örültek az egy tál meleg ételnek és forralt bornak.

- Ide jöttünk, mert még nem is reggeliztünk, most ebédelünk. Két hónapja munkanélküli vagyok. 4 gyerek itt van nálam, feleségem dolgozik 6 órában, kevés a pénz. Egy éve halt meg a kisfiam, adósságba vagyunk, mert hitelből temettük el. Rá vagyok kényszerülve - mondta Ragoncsa Iván.

A rászorulók között hajléktalanok is voltak, ezért sokan megragadják a hasonló alkalmakat.

- Én hajléktalan vagyok, hogy őszinte legyek. Most már 3 éve kint lakom az erdőben és hát ez sajnos ilyen osztásokat nagyon szívesen fogadok. És sajnos kilátástalan az ember helyzete, mert amikor 62 éves, már nem nagyon veszik fel az embert dolgozni sem - válaszolta Lukács János.

null

Az étel és ital mellett meleg ruhát, pokrócot is osztottak a Szent György Lovagrend tagjai. Idén már 12. alkalommal segítettek a rászorulókon.

- A lovagrend egész évben igyekszik a karitatív tevékenységét oly értelemben folytatni, hogy ruhaneműt, ágyneműt, mindenféle használati dolgot gyűjt. És karácsony előtt 23-án, most már 10 éve hagyomány, hogy ezt szétosztjuk a rászorultaknak - tette hozzá Conyers Judit, a Szent György Lovagrendtől.

Vegetáriánus székelykáposztát, kenyeret és indiai édes süteményt pakolnak a Krisnások. A somogyvámosi közösség a faluban élőket lepi meg karácsony közeledtével.

- Somogyvámos 650 fő aki ételosztásban részesül, ami most a teljes települést jelenti. _Itt nem a rászorulók kapnak most ételt, hanem mindenki. Ez Krisna-völgy karácsonyi ajándéka az összes somogyvámosi lakosnak - válaszolta Hosszú Zoltán, a Krisna-völgyi Templom igazgatója.

Az egytál ételeket ma délután osztották ki a településen. A somogyvámosiak minden évben szívesen fogadják a Krisnások felajánlását.

- Mi nagyon szívesen elfogadjuk, mert hát ők is a közösség tagjai, úgyhogy mi örülünk neki, van aki biztosan nem, de mi örülünk neki - mondta Németh Károlyné.

A somogyvámosi Krisnások egyébként novembertől elindították az ételosztási akciójukat is, minden héten egyszer kétszáz adag ételt osztanak ki Marcaliban a rászorulóknak.

Emellett pedig Budapesten is jótékonyodnak, az év minden napján 1500 adag ételt osztanak szét, a karácsonyi időszakban pedig több mint 10 ezret.

Címkék: karácsony, ételosztás, 2015, gazdaság