Mintegy 500 dolgozó és a város vezetése részvételével tartott a Videoton évértékelő összejövetelt. A rendezvényen elhangzott: fennállásuk óta soha nem zártak még ilyen sikeres évet.

- A 2015-ös évben a kaposvári árbevétel meghaladta a 26 milliárd forintot. Ez egy rekord árbevétel, soha ekkora árbevétel Kaposváron nem volt. Nagyságrendileg 20 százalékos növekedés volt a 2014-es évhez képest - mondta Pálca Levente, a Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezető igazgatója.

null

Gerber András a cég egyik ügyvezetője elmondta, a sikerhez nagyban hozzájárultak a dolgozók, nélkülük nem tudták volna elérni ezeket az eredményeket. A növekvő árbevétel béremelést is hozott.

- Az év eleje utáni 3,6 százalékos általános bérfejletészt után, béreknek a fejlesztése, így a szakmunkások területén történt méga tavasszal egy bérfejlesztés, aztán a menedszerek és astratégiai munkatársaknál az év közepén - tette hozzá Gerber András.

null

A cég árbevételének 70 százalékát két nagy világmárka adja. Leginkább háztartási gépeket gyártanak. De megbízásuk van egyebek mellett az autóipar területéről is. 500 millió forintot fordítottak gépbeszerzésre és gyártásfejlesztésre. A jövőben a fejlesztések mellett hatékonyabbá akarják tenni a munkavégzést is.

- Nagyon fontos, hogy a jövő évet ennek az optimalizálásának szenteljük, ugyanis úgy érezzük, hogy ebben még vannak tartalékaink. Jelentős bérfejlesztések zajlottak az idei évben és ezt természetesen meg kell termelnünk, hogy a fedezet ne vesszen el ezekre a bérfejlesztésekre - válaszolta Fábián Balázs, a Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezető igazgatója.

Szita Károly polgármester köszöntőjében elmondta, a Videoton a harmadik legtöbb helyi adót fizető cég. Mások befizetése mellett ebből tudja a város fedezni feldatait. Az évzáró ünnepségen megköszönve az idén végzett munkát csaknem 100 dolgozóját is jutalmazta a vállalat.

Címkék: videoton, évzáró, karácsony, 2015, gazdaság