A világ legkorszerűbb autóbuszaiból 40 darab, konvojban érkezett meg a napokban Kaposvárra. A teljesen akadálymentesített, sűrített földgázüzemű járművek a gyártó cég egyik legsikeresebb fejlesztésének számítanak.

- Mindig is nagyon odafigyeltünk az innovációra, nem hajtottunk végre soha, semmilyen hirtelen mozdulatot, ha szabad így mondani, mindig kiforrott, kipróbált, tesztelt technológiákat bocsátottunk rendelkezésére a célközönségünknek - mondta Hoyos György, a MAN Kamion és Busz Kft. üzletág igazgatója.

null

A kaposvári konferencián elhangzott, hogy az új autóbuszok a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek. A buszok jövőbe mutató technológiákkal készültek. A gyártó cég egyik felsővezetője szerint ez is oka annak, hogy egyre több magyar településen érdeklődnek a teljes flottacsere részletei iránt.

null

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára szerint a 2020-ig tartó időszakban is lesznek közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos pályázatok.

- Ott, ahol a városi közszolgáltatás a pályázó, ott ezek minimális, tehát 2-3-5 százalék önerővel pályázható forrásokhoz jutnak - válaszolta Szalóki Flórián, közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkár.

A kaposvári buszcsereprogramot egy éves tervező-előkészítő munka előzte meg.

null

- Környezettudatosak vagyunk, ez egy rendkívül fontos szempont, másrészt pedig szerettük volna olcsóbban működtetni a helyi tömegközlekedést és harmadrészt pedig voltak 17 éves buszaink is - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Úgy tudjuk a Magyarországon eddig egyedüli teljes flottacsere Kaposvár után Miskolcon valósulhat meg legközelebb.

Címkék: buszcsere, konferencia, 2015, gazdaság, Kaposvár