Szita Károly, Kaposvár polgármestere a Rádió Mostnak adott szokásos kedd reggeli interjújában arról is beszélt, hogy Kaposvár a közszolgáltatások árának alacsony szintjét úgy érte el, hogy közösségi tulajdonban tartotta a szolgáltató cégeket és folyamatosan függetleníti magát az energiaellátás terén.

A somogyi megyeszékhely a kilencvenes évek elején vált le a DRV rendszeréről és az ugyanebben évtizedben privatizált vízművet visszavásárolta, hogy leszorítsa az árakat. A KAVÍZ Kft. ügyvezetője, Genczler István: "A víz-közművek üzemeltetése terén az elmúlt néhány évben sikerült egy olyan regionális rendszert kialakítani, amely most 55 település, közel 150 ezer lakosát fedi le és amelynek kapcsán ki lehetett alakítani egy olyan üzemméretet, amely lehetővé teszi a gazdaságos és a lehető legolcsóbb szolgáltatást ezen a területen."

A lakossági víz- és csatornadíjak tekintetében a legtöbb pénzt Balatonbogláron kérik el, míg Kaposvár a második legolcsóbb. A közületi víz- és csatornadíj vonatkozásában pedig a harmadik helyen áll Kaposvár, amit csak Nagybajom és Kadarkút előz meg.

Ugyanez mondható el az összekomfortos lakások havi nettó bérleti díjáról, ami négyzetméreneként 217 forint.

Legdrágábbak a balatoni települések.

Címkék: település, közszolgáltatás, csatorna, ár, díj, víz, gazdaság