Erről Neszményi Zsolt megyei kormánymegbízott beszélt csütörtök délelőtt Kaposváron. A hónap végén lezáruló, 5,6 milliárd forintból megvalósult programról szólva hangsúlyozta: ez a projekt illeszkedett a kormány azon elképzeléséhez, amely utat jelent a teljes foglalkoztatás eléréséhez, és azokat igyekezett segíteni, akik a legnehezebb helyzetben vannak.

A kormány legfontosabb célkitűzésével egyezően Somogy megyében is cél a teljes foglalkoztatás, azaz mindenki kapjon lehetőséget arra, hogy dolgozhasson, aki képes és akar - fogalmazott a kormánymegbízott. 

Hozzátette: ez a program lehetőséget adott a leginkább segítségre szoruló társadalmi csoportoknak - az alacsony iskolai végzettségűeknek, a pályakezdőknek, a munkába visszatérő kismamáknak, az 50 év felettieknek és a tartósan munkanélkülieknek - arra, hogy a képzések és támogatások révén beilleszkedjenek az elsődleges munkaerőpiacra, munkatapasztalatot szerezzenek.  

Neszményi Zsolt tájékoztatása szerint a programba bevont 7347 hátrányos helyzetű álláskereső közül 3570 vett részt valamilyen szakképesítést nyújtó képzésben, e mellett bérjellegű támogatással segítették az álláskeresőket, ezáltal azok visszailleszkedhettek a munka világába.

Szikra László, a Somogy Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője kiemelte: a projekt eredményességét mutatja, hogy a résztvevők közül már sokan el tudtak helyezkedni. 

Jelezte, novembertől az Út a munkaerőpiacra program keretében folytatódik a hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása, amely a következő három évben újabb ötezer nyilvántartott álláskereső reintegrációjára nyújt lehetőséget.

Közölte: Somogy megyében a korábbi években 19 ezer és 31 ezer között volt, a legfrissebb adatok szerint pedig 16 ezer alatt van a nyilvántartott álláskeresők száma.

 

Címkék: Szikra László, Neszményi Zsolt, foglalkoztatás, munka, gazdaság