A lámpák és menetrend táblák már napelemmel működnek Kaposváron, de néhány hónap múlva a buszok is környezetkímélők lesznek. A hulladékgazdálkodás is megújult a városban, egy kétezer négyzetméteres csarnokban válogatják majd 118 település szemetét, amit ezentúl nem leraknak, hanem nagy részét feldolgozzák.

- A város célkitűzése, hogy 100 százalékban megújuló energiával működjön. Ez nem csupán gazdasági kérdés Kaposvár számára, hanem a szabadság kérdése is. Akkor, amikor függetlenséget tudunk magunknak biztosítani, különböző energiahordozó igénybevételével és önmagunk termeljük meg mindazt amire szükségünk van, az egyenlő a szabadsággal - mondta Szita Károly.

Egy plüssmackó lesz a szeptember 11-i Kaposvári Klíma nap kabalafigurája. A gyerekek mindent megtudhatnak az olvadó jégtáblákról vagy a környezetszennyezésről. 7 állomásból álló feladatsort kell megoldaniuk a Kossuth téren-hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

null

- Adunk egy kis útlevelet és az az aznapi programra ami a Kossuth téren lesz és az a neve, hogy Válts útlevelet a jövőbe. Kap egy kis útlevelet és az összes állomás ami a környezetvédelemmel és a klímaváltozással összefügg az összes állomást ezzel az útlevéllel fogják végigjárni. Ezen kívül számos ajándék várja majd a gyerekeket - mondta a kaposvári hulladékgazdálkodási referens, Kovács Katalin.

A Kaposvári Klíma Napon Áder János államfő is részt vesz, és előadást tart a Szivárvány Kultúrpalotában. A rendezvényt digitális aláírással lehet támogatni az élőbolygónk.hu weboldalon. A kaposvári programokról pedig még több információt megtudhatnak a Klímanap Kaposvár elnevezésű facebook oldalon.

Címkék: áder, klímanap, kaposvár, gazdaság