Szép, egészséges, minőségi zöldségek teremtek a töröcskei gazdaságban. A kaposvári gyógynövényprogramban 45-en, a zöldségtermesztési programban pedig jelenleg 40-en dolgoznak.

"Milliós bevétele származott már most Kaposvárnak ebből a programból, ami igen örömteli, ám itt nem állunk meg, hiszen a cél, hogy olyan jelentős legyen a bevétel, hogy a programban dolgozók bérét biztosítani tudjuk, s így szövetkezetet alakítsunk. Ezzel lehetővé válik, hogy a munkások valódi bért vihessenek haza. Így a közmunkaprogramból a munka világába tudnánk visszavezetni őket" - mondta Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere egy, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.


A négy hektáros töröcskei területen 13 féle zöldségnövényt termesztenek, melynek a betakarítása folyamatos.

Zolnai Szilvia, a program szakmai vezetője elmondta: "nagyon jó termés volt idén. S ami ezeket a termékeket még vonzóbbá teheti, hogy abszolút vegyszermentesek."

A megtermelt zöldségeket a kaposvári közétkeztetésben és a kórházban is felhasználják, valamint a kaposváriak is olcsón hozzájuthatnak. Bárki kimehet az egykori töröcskei tangazdaság területére, s itt frissen szedett burgonyát, kukoricát, hagymát, káposztát, céklát, babot, tököt vásárolhat. Ezen kívül a Kaposvári Nagypiacon is árulni fogják a vegyszermentes zöldségeket. 

Címkék: élemiszer, közmunka, Töröcske, zöldség, egészség, program, gazdaság, Kaposvár