Már izzanak a kemencék a Szabó Fogaskerékgyártó üzemben. A cég pályázati forrásból, 460 millió forintból alakította ki az új csarnokot, ahol az alkatrészek hőkezelését végzik.

A vállalkozás eddig már ötször pályázott sikeresen. A fejlesztéseket azonban nem szeretnék abba hagyni, így már most egy új beruházáson gondolkodnak.

- Első sorban termelőeszközöket szeretnénk vásárolni, szeretnénk bővíteni a gépparkunk kapacitását, ez által úgy érezzük, hogy versenyképességünket fogjuk tudni mindenképpen növelni a piacon. Illetve a teljes foglalkoztatás elérése érdekében nálunk is meg fog jelenni ezzel kapcsolatban a munkaerő bővítés, tehát egyre több alkalmazottat fogunk felvenni - mondta a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. gazdasági vezetője, Szabó Krisztián.

Járfás Rózsa vállalkozó korábban még semmilyen pályázaton nem vett részt, most azonban szálláshely fejlesztésen gondolkozik, így szükség lenne a támogatásra.

- Hogy minél kevesebb energiával tudjam üzemeltetni a panziót és az éttermet, valószínű fűtés korszerűsítésben gondolkodnék. Olyan energiaforrás hasznosításában, ami a költségeim csökkentését támogatja - árulta el a Tenisz Club - Panzió és Étterem üzletvezetője.

Az elképzeléseket most az unió is támogatja. A mikro, kis és középvállalkozások például eszköz, géppark, telephelyfejlesztés valamint munkahelyek támogatására is pályázhatnak. Összesen 85 milliárd forintnyi összegre.

- Az az újdonság, hogy most megjelentek ezek a pályázati kiírások, de pályázni csak július 8-tól lehet, tehát azok sincsenek előnyben, akik kész projekttel rendelkeznek azokkal szemben, akik esetleg most szeretnének valamilyen új dologba belefogni, van 30 nap felkészülési idő és akkor egyenlő eséllyel pályázhat majd mindenki - tájékoztatott a megyei fejlesztési biztos, Móring József Attila.

A politikus hozzátette: érdemes a cégeknek pályázni a különböző forrásokra ebben az uniós ciklusban. 2020-tól ugyanis ekkora mértékű támogatásra már nem számíthatnak a cégek.

Címkék: unió, pályázat, pénz, gazdaság