Csakúgy, mint 4 évente a parlamenti választásokon, most is urnába kell bedobni a megválaszolt kérdőíveket. A kormány a magánszemélyektől és a vállalkozásoktól is várja a választ arra, hogy mely ügymenet díját csökkentsék, vagy töröljék el.

- Én eddig is örültem a rezsicsökkentésnek és még jobban fogok ha ez is megvalósul - válaszolta kérdésünkre Berend Ágnes.

Az állampolgárok részéről az erkölcsi bizonyítvány, az ellopott igazolvány, az ellopott járművek kivonása, a külterületi égetés, a családi állapot változás, a bizonyítvány másolat, a felsőoktatási felvételi díja és a nyelvvizsga honosítása szerepel a kérdőíven.

A vállalkozások az adóhatósági igazolás, a telephely engedélyezés, munkáltatói akkreditáció, müködési engedélyek eljárása, vállakozói igazolvány, cégiratok, gépkezelői jogosítvány, gyepes területekkel kapcsolatos munkálatok és a népi iparművészeti eljárások közül választhatnak.

- Tíz milliárd forinttal kell majd országos szinten kevesebbet fizetni az ügyfeleknek a szolgáltatások igénybevételéért - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Neszményi Zsolt, kormánymegbízott.

Somogy megyében a kormányablakokban, az okmányirodákban, 25 ügyfélszolgálati ponton, illetve 43 települési ügysegédnél, illetve interneten lehet kitölteni a kérdőíveket augusztus 6-ig, amelyek alapján szeptemberre állhat össze az újabb rezsicsökkentési akcióterv.

Címkék: rezsicsökkentés, okmány, irat, kormányablak, gazdaság