Közeledik a társaságiadó-bevallás benyújtásának határideje, 2015 június 1-je. Az eltérő üzleti évet választó gazdálkodóknak a bevallást az üzleti évük utolsó napját követő ötödik hónap utolsó napjáig kell benyújtaniuk.

A társaságiadó-bevallást a 1429-es számú nyomtatványon kell teljesíteni. A 1429-es számú társaságiadó-bevallásban szerepeltetni kell a társasági adó és társasági adó előleg mellett, a hitelintézeti járadékot, a hitelintézetek különadóját, az energiaellátók jövedelemadóját, az innovációs járulékot, a szakképzési hozzájárulást, és a csekély összegű (de minimis) támogatásokat is. A bevallás benyújtásának határideje 2015. június 1-je, mivel május 31-e idén vasárnap.

Az általános szabálytól eltérően azok a nonprofit szervezetek, amelyeknek 2014-ben vállalkozási tevékenységbõl nem volt bevételük, vagy költséget, ráfordítást nem számoltak el, 2015. június 1-jéig társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozatot (TAONY nyomtatvány) tehetnek.

Nonprofit szervezeteknek minősülnek az alapítványok, közalapítványok, társadalmi szervezetek, köztestületek, egyházi jogi személyek, lakásszövetkezetek, önkéntes kölcsönös biztosítópénztárak, közhasznú szervezetként besorolt felsőoktatási intézmények, európai területi együttműködési csoportosulások, foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmények.

Címkék: hatóság, bevallás, adó, gazdaság