Siófokon időszerűen a panorámás lakások fogynak leginkább. Bús Dániel, az Otthon Centrum értékesítője szerint azok, akik ilyet, vagy ehhez hasonlót keresnek, sokszor még a borsos árakkal sem foglalkoznak: "Itt, a Balaton partján a budai árszintet elérő négyzetméterárakon tudnak vásárolni az emberek, tehát 500 és 600 ezer forint közötti négyzetméterárak vannak. Ezek pedig egyre jobban nőnek, ahogy a kínálat csökken."

A parttól nem messze a családi házakat is jó áron tudják eladni az ingatlanosok, ezekért 20-25 milliót is elkérnek. Emellett sokan keresnek a Siófok melletti településeken is házakat. A tapasztalatok szerint sokan újra hitelből vásárolnak. Németh Kornél, az Otthon Centrum siófoki irodavezetője: " Mostanában vannak nem üdülő, hanem lakóingatlan vásárlóink, olyanok akik újra hitelből vásárolnak, ugye most már konszolidált forinthitelek vannak, kiszámítható kamattal és árfolyamváltozás nélkül, úgyhogy ezeket újra bevállalják az emberek ..."

Így aztán nem csoda, hogy az egy évvel korábbi adatokhoz képest csaknem 40 százalékkal több ingatlant, mintegy 1400 nyaralót adtak el a Balaton környékén az Otthon Centrum tapasztalatai szerint. Az ingatlanosok azt mondják, idén rekordot dönthetnek az eladások.

Címkék: ingatlan, hitel, piac, Balaton, gazdaság