Többe került az embereknek az idei fűtési szezon, mivel az átlaghőmérséklet bő egy fokkal alacsonyabb volt a tavalyihoz képest. A kaposvári távhőszolgáltató öt, az E.On pedig nyolc százalékkal több fűtőanyagot használt el a télen, így persze a gázórák is jobban pörögtek. Varga Ivett, a cég szóvivője: "Az átlaghőmérséklet ebben a fűtési szezonban 5,2 Celsius fok volt, szemben az egy évvel korábban mért 6,4 fokos értékkel."

Ugyanezt tapasztalták a távhőszolgáltatónál is. A kaposvári üzemben tavalyhoz képest öt százalékkal több hőt termeltek, ezért a költségek is magasabbak voltak. Vida Zotmund Alpár, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója: "A tavalyi évben viszonylag sok pénzt fizettünk vissza az előlegekből, idén ez kevesebb lesz. Jóval kevesebb mértékű pénzt fogunk tudni visszaadni a fogyasztóknak."

A fűtési szezon hivatalosan szerdán ért véget. A Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. azonban közleményben tájékoztatta az érintett háztartásokat, hogy az időjárásra való tekintettel a távfűtést április 15-e után is kérés nélkül, folyamatosan biztosítják Kaposvár területén.

A hétvégére érkező hidegfront, lehűlés következtében ugyanis várhatóan több mint 10 fokkal visszaesik a hőmérséklet, ezért az elmúlt napokban tapasztalt meleg ellenére ismét szükség lehet a távfűtésre. A Vagyonkezelő mintegy 6800 lakás melegét biztosítja Kaposváron.

Címkék: távhő, távfűtés, hidegfront, gazdaság, Kaposvár