A fürkjek tojása rendkívül egészséges, a vércukorszintet is be tudja állítani, de szamárköhögésre és refluxra is jó. Az ebből készült termékeivel szeretné meghódítani az éttermeket - tudtuk meg Kotróczó Zoltántól.

- Teljes mértékben ki tudnánk őket szolgálni. Arra törekszünk, hogy minél szélesebb legyen a skála. Minél bővebb legyen a kínálat. Tésztában is úgy gondolkodunk, hogy a közétkeztetésben használható. Ez 4-5 fajta tészta lenne - tette hozzá a fürjtenyésztő.

A Zselic Kincse Szociális Szövetkezet tagjai mutatták ma be termékeiket a helyi vendéglátósoknak. A szövetkezet ugyanis szeretné a tagok piacra jutását segíteni.

A kaposvári vendéglátósok szívesen vásárolnak a kistermelőktől, így biztosak lehetnek a jó minőségben.
A kaposvári vendéglátósok szívesen vásárolnak a kistermelőktől, így biztosak lehetnek a jó minőségben.

- Most azokat a termelőinket hoztuk el akik a vendéglátó egységekbe be tudnának szállítani. Egy éven keresztül folyamatosan ugyanazt a minőséget ugyanazt a mennyiséget elő tudják állítani - foglalta össze a Zselic Kincse Szociális Szövetkezet munkatársa, Udvaros Renáta.

A vendéglátósok azt mondják: szívesen vásárolnak somogyi termékeket. Vannak akik már zömében kistermelőktől szerzik be a nyersanyagot.

- Ezáltal a gzadaságot erősítjük és a magam tudatát is, hogy bármikor visszafordulhatok hozzá, hgy valami nem stimmelt, vagy valami nagyon jó volt. És a vendégeimnek is ezt el tudom mondani, hogy én helyi termelőktől vásárolok mert így nagyobb a bizalom - összegezte a Turul Étterem tulajdonosa, Nagy Gyula.

A kamara szerint a vendégek között is egyre többen keresik a helyi megbízható termékeket.

A Zselic Kincse Szövetkezetnek jelenleg 46 tagja van. Közülük 10-12 termelő kötne az éttermekkel megállapodást, a többi közöt lekvárokat, tésztát, gyümölcsleveket adánának el.

Címkék: kincse, vendéglátás, zselic, gazdaság