Nyárra akár 300 forint környékére is leeshet az üzemanyag ára a hazai kutakon. 

Nem egészen 357 forintért tankolta tele kannáit gázolajjal Terbe Béla. 1000 liternél is több dízel üzemanyagot használ el havonta. A férfi azt mondja, sokat spórolna egy tartós árcsökkenés.

- Autódarukat üzemeltetek és azokat tankoljuk, vidéken dolgozunk több helyen és oda kell helybe kiszállítanom és körülbelül olyan 100 ezer forint körül tudunk spórolni így, ha olcsóbban tankolunk - mondta Terbe Béla.

De nem csak ő, minden autós jól járhat majd a számítások szerint. Ugyanis ha a nagyhatalmak eltörlik az Irán elleni szankciókat, akkor az országban felhalmozott olaj ismét piacra kerülhet. Ezzel pedig rég nem látott mélységbe zuhanhat az olaj világpiaci ára.

- Jelenleg tankerekben várakozik az olaj a kikötőkben és amint ez a megállapodás véglegesítődik, ez a hatalmas mennyiségű olaj újra a piacra kerülhet és a túlkínálat, tudjuk, hogy a piacon újabb árzuhanást jelenthet, így arra számíthatunk, hogy újra benzin illetve gázolaj árcsökkenést tapasztalhatunk a töltőállomásokon - foglalta össze a Holtankoljak.hu tulajdonosa, Bujdosó Eszter.

Hozzáértők szerint az olcsó üzemanyagra nyártól lehet számítani hazánkban és várhatóan 300 forint körül lesz majd egy liter.

Címkék: üzemanyag, gázolaj, benzin, gazdaság