"Az országban egyedülálló kezdeményezésként indult tavaly tavasszal el internetes kátyúbejelentő oldalunk. Sikeres volt, ezért mától ismét elindítjuk, s újra kérjük a kaposváriak segítségét" - mondta Szita Károly Kaposvár polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján. A városgondnokság keddtől már a tartós, meleg aszfalttal javítja a kátyúkat.

"A tél elmúltával jönnek elő az úthibák, s hogy minél hamarabb javítani tudjuk, ahogyan tavaly is, most is kérem a kaposváriak segítségét. Jelentsék be a weboldalon, s kollégáim 3 munkanapon belül megkezdik az úthiba kijavítását" - hangsúlyozta a polgármester.

Kaposvár 230 kilométernyi úthálózatán a tavalyi 1200 úthibához képest februárban 382 számoltak meg. Ez nagyrészt köszönhető a Bereczk Sándor programnak, melynek keretében 70 utcában újítottuk fel az útburkolatot, tette hozzá.

Az online kátyúbejelentő, internetes kapcsolattal rendelkező eszközökről érhető el: számítógépről, tabletről, okostelefonról.

Tavaly több mint 70 bejelentés érkezett, ezek közül 50 alatt volt a tényleges kátyúk száma, a többi nagyobb javítást igénylő úthiba volt, vagy a megyei közútkezelőhöz tartozó útszakaszt érintett. Természetesen ütemezetten a nagyobb hibákat is javítottak.

Címkék: feljelentő, kátyú, internet, gazdaság