- Elindult a Bereczk Sándor III. Program a Németh István fasor felújításának folytatásával - mondta Szita Károly a helyszínen tartott hétfői sajtótájékoztatóján. A polgármester hozzátette: az idei program egyik legjelentősebb eleme a fasor megszépítése, valamint a sok embert foglalkoztató ipari területek megközelítésének javítása.

Jelenleg a Virág utca és a Biczó utca közötti szakaszon zajlanak a Németh István fasor déli oldalának felújítási munkái: a járda melletti új csapadékvíz-elvezetési rendszer kiépítése és a kerékpárút szegélyezése készül. A szakasz teljes felújítása 77 millió forintba kerül, s várhatóan április közepére el is készül.

Rögtön ezután folytatódik a munka a Biczó és a Tallián Gyula utca közötti résszel, itt azonban össze kell hangolni a kivitelezést a kórház tömbösítési munkálatainak utolsó szakaszával. Ez egy 60 méteres szakaszt érint, melynek ütemezése a kórházi építkezéstől függ.

Amint teljes hosszában elkészül a fasor, új aszfaltburkolatot is kap az utca. Így összesen 450 millió forintban kerül a teljes beruházás a Szent Imre utcától a Virág utcáig.

- Az utca megjelenése teljesen hasonló lesz a már elkészült, s tavaly átadott felső szakaszéhoz, mind a burkolatok, mind a növénybeültetés terén, s összesen 135 parkoló épül - jelentette ki Szita Károly. Hangsúlyozta: a Németh István fasor mellett a Bereczk III. program keretén belül kamionparkoló épül az Izzó utcában, a Kenyérgyári utcában és a város szélén lévő nagyobb ipari létesítmények megközelíthetőségén is javít a város idén.

Címkék: bereczk, sándor, program, gazdaság