Szinte parkolóhelyet sem lehetett találni vasárnap délelőtt az egyik nagyáruháznál. Bent is nagy volt a forgalom. A hipermarket, akárcsak társai utoljára nyitott ki vasárnap. Ez alkalomból kuponakciókkal várták a vásárlókat. Voltak termékek, amelyeket 20-30 százalékkal olcsóbban is meg lehetett vásárolni.

Ettől függetlenül sokan bosszankodtak a vasárnapi zárvatartás miatt.

"Nekem ez nagy szívfájdalmam, mert eléggé elfoglalt emberek vagyunk és csak hétvégén érünk rá vásárolni. Úgy gondolom, ez egy helytelen döntés volt." - fogalmazott Takács János.

Mátyás Loránd sem örül az intézkedésnek. Ő azonban máshonnan közelítette meg a dolgot: "Nekem nem tetszik, hogy az embereket korlátozzák a szabadságukban. Ráadásul sokan emiatt fognak kevesebb pénzt keresni."

Ugyanakkor olyanok is vannak, akik szerint nem történt semmi rendkívüli.

Sál László: "A rendszerváltás 25 éve történt, az azt megelőző 30 évben sem voltak nyitva vasárnap boltok, az emberek azt is át tudták hidalni, ezt is meg fogják oldani."

A Kaposvár Plázában is sokan nézelődtek és vásároltak vasárnap. Itt is sok akcióval várták a betérőket, igaz jövőben itt a mozi és az éttermek biztosan nyitva lesznek.

Címkék: zárva, üzlet, vásárló, nyitva, vasárnap, áruház, gazdaság