Most már mindenki iratainak és bérletének felmutatásával száll fel a kaposvári helyi járatos buszokra. A sofőrök figyelnek arra, hogy kiszűrjék a szabálytalankodókat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy valóban kevesebben utaznak jegy vagy bérlet nélkül. A Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. vezetője elmondta: míg 2010-ben 2 millió 222 ezer forint bírságot fizettek a bliccelők, addig 2014-ben már csak 258 ezret.

null

- Egyre jobban jogkövető magatartást tanúsítanak és másodsorban 2010 nyarától bevezettük az első ajtós beszállítást és a nap minden időszakában csak az első ajtón lehet beszállni - mondta a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. vezégigazgatója, Veizer Jánosné.

Az általunk megkérdezett utasok többségét felháborítják a bliccelők. Úgy vélik a bírság miatt kevesebb a szabálytalankodó utas.

Az első ajtós felszállás sokat segített
Az első ajtós felszállás sokat segített

- Komolyabban veszik a dolgokat, nem érdemes bliccelni, miért érné meg, a 240 forint mellett fizet 12 vagy 24 ezer forintot - mondta Horváth Andrásné.

Átlagosan naponta 30 ezeren közlekednek Kaposváron helyi járatos buszokkal. Csaknem 26 ezren jeggyel vagy bérlettel utaznak, további négyezren pedig kedvezményesen veszik igénybe a szolgáltatást.

 

Címkék: helyijárat, bliccelő, busz, gazdaság