Napi 12 órában könyvel Strubrics Józsefné. Az 55 éves asszonynak két munkahelye is van. Részmunkaidőben, délelőtt a kadarkúti önkormányzatnál dolgozik.

Az eltérő munkarendre a tavaly elnyert családbarát munkahely cím miatt van lehetőség. A kadarkúti önkormányzat 1 millió 200 ezer forintra pályázott, amelynek a felét nyerték el. A pénz nagy részét bérekre költötték.

- Két kolléganő anyai örömök elé nézett és babáznak, az ő helyüket, úgy gondoltuk, hogy pótolni kell. Illetve egyéb vonatkozásban az adminisztratív terhek, különösen a pénzügyi, gazdálkodási vonalon annyira megnövekedtek, hogy ezt próbáltuk pótolni, vagy erre kerestünk megoldást - mondta Kadarkút jegyzője, Horváth Zsolt.

null

A családbarát munkahelyre négy kategóriában, azok a kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint önkormányzatok jelentkezhetnek, amelyek vállalják, hogy legalább egy éven át egy családbarát programot folytatnak. Az idén a keretösszeget több mint duplájára, 50 millió forintra emelték.

- Maximum 3 millió forintra tud pályázni egy-egy cég, annak érdekében, hogy családbarát intézkedéseket hozzon. Ilyen lehet például nyári napközis tábor a dolgozók gyermekeinek, vagy különféle atipikus, részmunkaidős lehetőségeknek a bevezetése. Vagy akár munkahelyi, családi napközi gyerekek számára - foglalta össze az EMMI család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára, Fűrész Tünde.

Somogyban tavaly két cég kapott családbarát munkahely elismerést. Az idei programra az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján, március 17-ig lehet jelentkezni.

Címkék: barát, munkahely, család, gazdaság