Az általunk megkérdezett autósok ugyanannyiért töltenek a kocsijukba, mint eddig. Annak azonban örülnek, hogy ugyanazért a pénzért több üzemanyagot kapnak.

Tüttő Imre: "Éppenséggel olyan 4-5 ezer forintért szoktam mindig tankolni, tehát akkor is annyi volt, meg most is annyi, csak most kicsit több megy bele mint 400 forint fölött."

A nyugdíjas Dékmár Gyula tankolási szokásain sem változtatott az, hogy csaknem száz forintot esett a benzin ára néhány hónap alatt. Korábban is keveset tankolt, de azért örül az árcsökkenésnek: "Kevesebbet fizetek érte hála Istennek, ez fontos dolog és azt is tudom, hogy ez nagyon sokat jelent azoknak az emebereknek, akik nap, mint nap használják a kocsijukat. Összességében hatalmas összeget."

Annál a kaposvári üzemanyag kútnál, ahol a témában érdeklődtünk, a munkatársai azt mondják, hogy a mérsékelt árak ellenére nem ugrott meg jelentősen tankolók száma. Szili Zoltán: "Van, aki teletölti a tankot és van, aki többször jön egy nap, de csak 1000-1500 forintért tankol."

Tavaly június vége óta csaknem 100 forinttal csökkent az üzemanyagok ára. Ez főként annak tudható be, hogy a világpiacon sokkal több nyersolajat termelnek. Az Egyesült Államok ugyanis sokkal több palaolajat állít elő, mint korábban, erre válaszul pedig a szaudiak is hajrázni kezdtek. A nyers olaj hordónkénti ára 50 dollár körül mozog, ilyen hat éve nem volt. Az elemzők további árcsökkenésre számítanak.

A MOL legközelebb hétfőn jelenthet be újabb csökkentést.

Címkék: üzemanyag, benzin, gázolaj, gazdaság