Európa legcsillagosabb égboltját jövő tavasszal távcsőkupolából csodálhatják meg az a Zselicbe látogatók. A Sefag Zrt. mintegy 670 millió forintból hoz létre csillagvizsgálót, planetáriumot, információs pontokat és szabadtéri tantermeket. A létesítmény egyedül áramot nem termel, minden más energiaforrást saját maguk állítanak elő. Az építészfórum szakmai különdíját is a környezetkímélő megoldások miatt nyerték el a tervezők.

Jövő tavaszra a Kalanderdő beruházásuk is elkészül. Ennek részeként akadálymentes és lovas tanösvény épül és madármegfigyelő helyeket is létrehoznak.

Barkóczi István szerint a Sefag 2014-ben jó évet zárt. A közmunka programban is sok embernek adtak munkát.

- Több mint 400 embernek adtunk munkajövedelmet szervezett formában és ami emellett nagyon fontos, hogy Somogyban az önkormányzatok mellett az egyik legnagyobb foglalkoztatók vagyunk. Annak a 2200 embernek, akik részben a vállalkozói körünk alkalmazottjaiként dolgoznak a Sefagnál biztos munkajövedelmet tudtunk biztosítani - mondta a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója, Barkóczi István.

A Videoton vezetője szerint az idei év mind árbevétel, mind piaci pozicionálás szempontjából eredményes volt.

- A korábbi és a mostani innovációnk alapozza meg, hogy folyamatosan tudunk fejlődni, fejleszteni, új termékek gyártásába kezdeni, új partnereket szerezni - árulta el Gerber András.

Idén 200 emberrel többnek tudtak munkát adni. Jelenleg 1400-an dolgoznak a vállalatnál.

Címkék: cégértékelés, videoton, sefag, gazdaság