Hoffman József megváltozott munkaképességűként, 5 éve dolgozik a Videotonnál. Azt mondja: munkáját ugyanúgy el tudja látni, mint egészséges kollégái.

- Nekem mind a két lábam amputálva van, 100%-os rokkantként vagyok itt. Nem gátol a munkában, a közösség nagyon jól elfogadott, és megtiszteltetés nekem, hogy egyáltalán itt dolgozhatok és ezért hálás is vagyok - tette hozzá a férfi.

Rajta kívül még 43 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak itt, különböző területeken.

- Minden egységünkben megpróbálunk olyan munkaköröket találni, ahova ezek a dolgozók alkalmasak lehetnek orvosilag. Tehát a terület is és ebből adódóan a munkakör is változik - mondta a Videoton humánerőforrás vezetője, Budai Mónika.

Sokan  még mindig munkanélküliek, nekik próbáltak ma segíteni a kormányhivatalban rendezett állásbörzén, ahol 16 szervezet csaknem 100 állása közül választhattak a résztvevők.
Sokan még mindig munkanélküliek, nekik próbáltak ma segíteni a kormányhivatalban rendezett állásbörzén, ahol 16 szervezet csaknem 100 állása közül választhattak a résztvevők.

Több százan mentek el ma délelőtt arra az állásbörzére, amelyet a megváltozott munkaképességűeknek szerveztek. A rendezvényen 16 kiállító csaknem 100 állásajánlata közül választhattak az érdeklődők.

Somogyban összesen 7400 megváltozott munkaképességű ember él. Őket szeretnék mihamarabb munkához juttatni a megyei kormányhivatal.

- Ez a tevékenységünk eddig is eredményes volt. 1200 olyan megváltozott munkaképességű van, aki már megkezdte ezt a folyamatot. 618-nak közülük már munkaviszonya is van - tette hozzá az SMKH kormánymegbízottja, Neszményi Zsolt.

Somogyban egyébként 12 cég, 22 telephelyén foglalkoztatnak hátrányos helyzetű embereket. A vállalkozások 100%-os bértámogatást kapnak utánuk, a megyében eddig 187 millió forintot osztottak szét.

Címkék: képesség, állásbörze, megváltozott, gazdaság